Pausa konferensen med opera och döner kebab

Berlin är en av Europas mest moderna, hippa och populära städer. En fascinerande historia och förmågan att omvandla det gråa till trendigt är två skäl till varför denna världsmetropol är en omtyckt destination för företagsresor och lyckade konferenser. Staden lockar med korta flygtider och Berlin är dessutom en internationell stad med fantastiska monument, intressant arkitektur och ett internationellt utbud av både restauranger och evenemang.

Berlin är känt för sitt nöjesliv och här finns nattklubbar för alla smaker, vissa öppna dygnet runt. Staden har ett flertal teatrar till exempel Friedrichstadt Palats med sprakande shower och Staatsopera Berlin som erbjuder magnifika opera- och balettföreställningar.

Uppskattar ert sällskap öl är det givet att besöka en biergarten. En gång om året arrangeras också Berlins ölfestival, där ett hundratal bryggerier från hela världen ställer ut med sin öl. Extra festligt blir det då att kombinera denna med er konferens- eller incentiveresa.

Vi får inte glömma bort att muren fortfarande präglar Berlin, även om större delen av de ursprungliga 45 kilometrarna är borta. Vid East Side Gallerystår drygt en kilometer kvar och bjuder på spektakulära målningar av konstnärer från hela världen. Berlin är även ett härligt resmål året om, ni har möjlighet att strosa runt på julmarknad under ert besök i slutet av året eller njuta av sköna vårkvällar i en biergarten om ni reser under våren.

En resa till Berlin är inte komplett utan en smakprovning av den tyska matkulturen, med korv, surkål, schnitzel och spätzle. Missa inte heller ett stopp för en klassisk döner kebab.

Flygresan tar bara en och en halv timme från Arlanda eller Landvetter och konferenshotellen är många och moderna och har goda konferensfaciliteter. I Berlin finns allt – både det du vill ha och det du inte visste att du ville ha.

Kanske lockar en tur till Brandenburger Tor, Berlins mest kända sevärdhet och perfekt för en strosande sightseeing. En av få byggnadsverk som stod kvar efter krigsslutet 1945 men som senare stängdes in av muren.

Riksdagshuset är ett av Berlins mest historiska landmärken och stod klart 1984. Under en rundtur får ni insikt i hur den återfödda byggnaden sömlöst förenar konst, futuristisk arkitektur och ekologiskt hållbara principer. Ni kan här äta lunch i takrestaurangen och beundra den fantastiska utsikten.

Floden Spree går från den tjeckiska gränsen via en kurvig passage i Berlin och vidare ut i Havel nära Spandau. Här kan ni under en dagskryssning få se den imponerande utsikten över riksdagshuset Reichtag, regeringsdistriktet och Berlinmuren. Det finns även möjlighet att kombinera kryssningen med lunch, middag eller bara dryck och tilltugg.

I Stadsdelen Kreuzberg finns underground-barer med stjärnkrogar och den dynamiska saluhallen Markthalle Neun. Nya ställen växer upp och erbjuder influenser från hela världen, precis som invånarna själva. Här kan ni följa med på en foodwalk med smak av currywurst, kebab och bibimbap.

Vi utlovar er ett intressant möte mellan nytt och gammalt, mellan öst och västoch hittar rätt mix av intressanta sevärdheter just för er konferens- eller gruppresa. Kontakta oss så berättar vi mer!