Grand Prix, FC Barcelona, öl och vackra utsikter

– Barcelona har något för alla!

 

Barcelona är storstaden med den genuina och behagliga medelhavspulsen. Staden erbjuder nattlivet, krogarna, barerna och folklivet. Men Barcelona har också kulturen, arkitekturen, butikerna, musiken och inte minst fotbollen.

Vi får inte heller glömma tillgången till sköna stränder, gröna parker och inte minst soltimmarna och den behagliga temperaturen. Att åka till Barcelona på grupp- eller konferensresa är något som vi ofta rekommenderar våra kunder.

Barcelonas högsta berg Tibidabo utgör sig en vacker plats för dagsutflykt. 512 meter över havet erbjuds en charmig och annorlunda upplevelse. Här uppe får man en av de allra ståtligaste panoramautsikterna över staden.

Spaniens Grand Prix är en deltävling i formel 1-VM som sedan 1991 körs på Circuit de Catalunya som ligger i närheten av Montmeló cirka tjugo kilometer från centrala Barcelona. Är ni mer intresserade av fotboll så är Camp Nou, den största arenan i Europa såklart ett givet ställe som ni bör besöka.

Åker ni till Barcelona för att se just FC Barcelona spela så kan ni vara säkra på en fotbollsupplevelse som ni sent kommer att glömma. Ligger FC Barcelona er extra varmt om hjärtat bör ni även besöka museet. Det moderna museet har stora interaktiva väggar, nya montrar och en stor samling av föremål som berättar historien om FC Barcelona.

För en helt annan typ av upplevelse kan ni besöka ”Fàbrica Moritz Barcelona” som är likt en nöjespark för vuxna, ännu bättre om ni är ölälskare! Det ligger beläget på hörnet av Ronda Sant Antoni och Casanova Street är mycket mer än ett mikrobryggeri.

Moritz var den första ölproducenten i Barcelona och har funnits sedan 1856.  Men det är först det senaste åren som lokalerna blommat upp till en het mötesplats. Det tog tio år för en berömd arkitekt att forma om det 4 500 kvadratmeter stora fabrikshuset till en hypermodern lokal med egen öltillverkning, flera krogar och en bar med över 400 vinsorter. Här hittar ni ett mikrobryggeri som kan betraktas som Rolls Royce i de europeiska mikrobryggerierna, där de producerar den färska Moritz-ölen som är opastöriserad. På bottenvåningen kan man även avnjuta ölen tillsammans med gastronomiska upplevelser av Jordi Vilà.

I Barcelona finns alla förutsättningar för att skapa en skräddarsydd resa så att hela ert sällskap får ta del av upplevelser som de länge minns. Om resan är avsedd som enbart konferensresa finns det många konferenshotell och lokaler som fungerar för ändamålet. Vi hjälper er att ta fram en helhetsupplevelse på er gruppresa efter era förutsättningar.