I Montenegro finner ni gömda önskebrunnar och självlysande vatten

 

Montenegro med sina 240 soldagar om året och totalt 117 stränder är ett utmärkt alternativ för er om sol och bad står högt upp på prioriteringslistan. Men förutom fina sandstränder så erbjuder Montenegro fantastisk matkultur och många sevärdigheter.

Vi rekommenderar era att ha er utgångspunkt från Budva som är en av de populäraste semesterorterna och också orten som ligger som grund till den Budvanskarivieran. Här kan ni njuta av ett stort restaurangutbud, fina stränder och bra nattliv. Budva är också ett bra ställe att ta sig vidare från på dagsutflykter och aktiviteter.

Montenegro har 5 nationalparker och Lovcen är den av dem som är enklast att ta sig till från Budva och Kotor. Förutom den vackra naturen kan man där ta del av det spektakulära mausoleet på en av bergstopparna. Det sägs att man därifrån kan se halva landet och hela vägen till Albanien och Kroatien om man har tur med vädret.

Vill man vill ut på äventyr så ligger Montenegros blåa grotta utanför halvön Lusticia. Dit kan vi ordna så att ni tar er med båt eller en kajaktur. I likhet med de blå grottor som finns att besöka i Kroatien och Capri ser vattnet här nästan självlysande ut i grottan när solen lyser in från rätt riktning.

Om det inte lockar att åka ut med båt så kan ni istället besöka önskeporten Kapija Zelja som ligger gömd bland de djupa skogarna i Mrtvicakanjonen. Hit får man vandra längst stenar klädda i mossa och klara vattendrag. Kastar man en sten genom porten och samtidigt önskar sig något så kan ens önskan gå i uppfyllelse. Vad sägs om att ta med hela säljteamet och önska några väl valda önskningar?

Valen är många i det vackra Montenegro och med vår gedigna erfarenhet i att skräddarsy upplevelser i form av grupp- och konferensresor kommer ni att åka hem igen med minnen som förgyller.